img-2078-956872-edited.jpg
Vandaag of morgen lijken mooie dagen om toe te passen

Na de regen van vorige week en het warme weer van de afgelopen dagen, is de vruchtmaat van conference nu ook in Nederland voldoende voor de dunning. De omstandigheden van vorige week spelen ook deze week nog een rol.

Door de koude nachten en lichte dagen hebben de bomen een voorraad assimilaten op kunnen bouwen. Hierdoor is de boom lastig te dunnen. Deze assimilaten worden ’s nachts bij hoge nachttemperaturen afgebroken. Wat we nu dan ook zien is dat de dunningseffectiviteit aan het eind van de week hoger zal zijn dan aan het begin van de week. 


Vandaag of morgen lijken mooie dagen om toe te passen. Donderdag zal wisselvallig worden en vrijdag lijkt ook een mooie dag om Brevis in te zetten.

De toepassing op vrijdag zal waarschijnlijk een sterk effect hebben, wees hier dus alert op. Wanneer er een hogere effectiviteit gewenst is kan dus er voor de vrijdag gekozen worden.

 

 

Met vriendelijke groet, 

Joris Horstink portret hubspot.jpg
Joris Horstink
Technical Manager fruit & Sierteelt Benelux
M: +31630764706
E: joris.horstink@adama.com
© 2018 ADAMA Northern Europe B.V.
Arnhemseweg 87 3832 GK Leusden
Follow us on Twitter Follow us on Facebook Follow us on YouTube
You received this email because you are subscribed to emails from ADAMA Northern Europe B.V.. If you prefer not to receive emails from ADAMA Northern Europe B.V. you may unsubscribe or update your email preferences.