Nieuwsbrief PinkRoccade Publiekszaken april 2020

Werken als één team, ook vanuit huis

Uitzonderlijke situaties vragen om uitzonderlijke maatregelen. Het Corona virus heeft ons in zijn greep en vraagt van ons allemaal om een grote dosis aanpassingsvermogen. Misschien herken je jezelf daarin; bij mij gaat dat de ene dag beter dan de andere dag. Het creëren van een fijne thuiswerkplek, het lesgeven van kinderen, je collega’s niet fysiek kunnen spreken maar toch je werk met z’n allen kunnen voorzetten: het is veel. Maar het geeft aan de andere kant ook een krachtig –ander soort- teamgevoel, dat me trots maakt.

- Tjerk Venrooy
Directeur Publiekszaken

Lees meer

Strategische koers bepalen met het meerjarenplanbord

De omstandigheden waarin je als gemeente opereert veranderen sneller dan ooit. Daardoor is het als gemeente noodzakelijk om altijd het reactievermogen te hebben om op nieuwe ontwikkelingen in te springen. Met dat in gedachten is in 2018 het meerjarenplanbord ontwikkeld. Dit is een fysiek magneetbord dat de ontwikkelingen rondom iBurgerzaken bespreekbaar, inzichtelijk en planbaar maakt. Uiteraard gelinkt aan de huidige en gewenste situatie van jouw organisatie. Inmiddels staat het bord bij circa 120 gemeenten. Hermannus Stegeman, Manager Publiek bij gemeente Utrechtse Heuvelrug deelt zijn ervaringen als gebruiker van het eerste uur. 

meerjarenplan-uitsnede

lees meer

iNSPIRATIE digitaal en per post

Onze verzamelde best practices op een bijzondere manier onder de aandacht brengen: daar zijn wij altijd naar op zoek. In het verlengde van ons magazine iNSPIRATIE werkten we het idee voor een ansichtkaart uit.

Lees meer
inspiratie-ansichtkaart-groene-verhuizing

Wetenswaardigheden april

Engelbert Wijnhoven, Productmanager Burgerzaken vertelt in dit blog meer over de geschiedenis van iBurgerzaken en de ontwikkeling richting een open platform conform Common Ground.

Lees meer
header common ground

Versnelde livegang burgerviews

Waar eigenlijk een jaar voor was uitgetrokken werd een aantel weken: door de Corona crisis werkten we samen met gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel versneld aan een optimale dienstverlening.

Lees meer
ef69ad7443d508ce9d8d01d0667bbda8392ec700

Best practice #120

De voorbereidingen voor de Tweede Kamerverkiezingen starten dit najaar. Maak daarvoor online aanvragen vervangende stempas, kiezerspas of volmacht mogelijk. Deze selfservice biedt daarnaast ook voordelen voor medewerkers.

Lees meer
Verkiezing_84813442

Tip van het Kenniscentrum

Wist je dat wij voor jou in TOPdesk de veel gestelde vragen over de DigiD audit op een rijtje hebben gezet?

Lees meer

Evenementenagenda

Meld je aan voor onze digitale sessies. Zo blijven we toch in contact met elkaar, wisselen we best practices uit én blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Tot snel!

17 april

Webinar iBegraafplaats

De grafadministratie geïntegreerd in iBurgerzaken | Klik hier om je aan te melden.

24 april

Webinar: iRaadplegen

Het raadplegen van de BRP voor niet-Burgerzaken collega's | Klik hier om je aan te melden.

30 april

Webinar: iVerkiezing Extra

Maakt jouw werk tijdens de voorbereidingen van de Tweede Kamerverkiezing gemakkelijk én leuk | Klik hier om je aan te melden.

April & Mei

Digitale GV regio-overleggen

Juist in deze situatie is het fijn om in regioverband ervaringen uit te wisselen | Klik hier om je aan te melden.

6 mei, 20 mei, 18 juni

iAcademy masterclass: iDocumentcreatie

Tijdens deze remote Masterclass verdiepen we ons in de functionaliteiten van iDocumentcreatie | Klik hier om je aan te melden.