Nieuwsbrief PinkRoccade Publiekszaken maart 2020

De beweging is ingezet, ga je mee?

De Common Ground visie heeft in korte tijd – terecht – veel draagvlak en naamsbekendheid gekregen bij gemeenten, andere overheidsorganisaties en marktpartijen. Inmiddels zijn verschillende teams begonnen met het ontwikkelen van toepassingen volgens de principes van Common Ground. Dat gebeurt op een moderne, ‘agile’ manier van werken: in korte cycli van ontwikkelen, reviewen en verbeteren. Laat jij ons weten waar jouw behoefte zit zodat we kunnen teamen?

- Tjerk Venrooy
Directeur Publiekszaken

Lees verder

Best practice #74

Call-to-action button is toptaak!
Deze nieuwsbrief bevat meerdere CTA's, oftewel: call-to-actions zoals buttons waar je op kan klikken met: "lees verder" of "aanmelden". Deze CTA's helpen iemand om een bepaalde actie te ondernemen. Dit principe werkt hetzelfde voor de gemeentelijke website. Linksom of rechtsom komt je bezoeker – uiteindelijk – op de pagina waar je daadwerkelijke de digitale dienstverlening aanbiedt. De belangrijkste elementen van een dergelijke pagina zijn: wat moet ik doen/meenemen, wat kost dat en hoe kan ik het proces starten. Met name die laatste, een opvallende call to action (CTA), is heel belangrijk. Want dat is eigenlijk dé toptaak van de betreffende pagina. 

Lees verder

Live chat: echte mensen, echte klantenservice

Eén van de belangrijkste communicatietools binnen Publiekszaken is TOPdesk of zoals we het zelf graag noemen: iCommunity. Wat zou jij vinden van een live chat tijdens kantooruren? Binnen TOPdesk zie we daar namelijk mogelijkheden voor.

Lees meer
136371454_l

Wetenswaardigheden maart

Engelbert Wijnhoven, Productmanager Burgerzaken vertelt in deze blog meer over iBijhouding én over de kennismakingsgesprekken die hij voerde met o.a. Evidos, Justis en gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Lees meer
PHOTO-2020-02-20-12-46-02

iRapportage heet voortaan iNzicht Burgerzaken

Binnen PinkRoccade Local Government maken alle businessunits gebruik van één rapportage platform genaamd: iNzicht. iRapportage was al een onderdeel van de iNzicht propositie. Voor de uniformiteit en helderheid wordt de naam gewijzigd naar iNzicht Burgerzaken. De komende periode passen we deze naam aan in de producten en de verschillende communicatie kanalen.

Lees meer
Budgetcontrol 3-1

Tip van het Kenniscentrum

Wist je dat je in Topdesk kan zoeken met steekwoorden? Je vindt op basis daarvan dan allerlei FAQ's en informatie.

Lees verder

NVVB jaarcongres

Op 8 en 9 april is het weer zover. Heb jij je al aangemeld?

In 2020 spelen er veel actualiteiten rondom identiteit, zoals de Wet Digitale overheid. Het hoofdthema van het NVVB jaarcongres 2020 is daarom: IDeale Dienstverlening. Wij laten je op onze beursstand (44) zien hoe wij met onze iBurgerzaken applicatie en dienstverlening, jouw gemeente kunnen voorzien van de meest ideale dienstverlening. De 100 Best Practices die wij vorig jaar hebben opgehaald sluiten hier naadloos op aan. Bekijk daarnaast de nieuwste ontwikkelingen op een van onze demoplekken. 

Hopelijk tot dan!

Datum
8 & 9 april

Tijd
8 april: 09.00 - 23.59
9 april: 09.00 -16.30

Locatie
NH De Leeuwenhorst, Noordwijkerhout

Workshops
36: iNSPIRATIE voor IDeale Dienstverlening
32: Een keuzepallet aan IDeale Dienstverlening
35: Volledig goedgekeurde digitale geboorte aangifte conform Common Ground

Aanmelden

Evenementenagenda

De komende periode vinden onderstaande evenementen plaats. Ben je er bij?

13 maart

Webinar iBegraafplaats

Thema: de grafadministratie geïntegreerd in iBurgerzaken | Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden

20 maart

Webinar Nieuwe functionaliteiten iBurgerzaken

Thema: meer informatie over de releases 3.2 t/m 3.4 | Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden

31 maart

iAcademy masterclass: iDocumentcreatie

Tijdens deze Masterclass verdiepen we ons in de functionaliteiten van iDocumentcreatie zodat je goed voorbereid bent voor de transitie!

8 & 9 april

NVVB Jaarcongres

Heb jij je al aangemeld? Wij zien je graag op onze stand, nummer 44!

April & Mei

GV regio-overleggen

We geven alvast een kleine inkijk in het programma

22 april & 23 april

iAcademy masterclass: iNzicht Burgerzaken

Tijdens deze tweedaagse masterclass leer je de basis van iNzicht Burgerzaken en hoe je deze standaard overzichten zelf kunt aanpassen.

Vergeet je niet tijdig aan te melden!