Aandacht maakt alles mooier! Het draait om bewuste, gerichte focus. Belangrijk daarbij is te bepalen aandacht voor wat, voor wie en wanneer?

Stip aan de horizon

Tweeduizend twintig. Twintig-twintig. Hoe je het ook zegt, het is een bijzonder jaartal en we hopen dat het net zo’n bijzonder jaar mag worden als 2019. In mijn eerste blog van 2020 blik ik eerst heel kort terug en vervolgens vooral vooruit want ik zet liever een stip op de horizon.

- Tjerk Venrooy
Directeur PinkRoccade

Lees meer

Applicatiebeheer naar hoger niveau met iAcademy

Op dinsdag 10 december 2019 heeft gemeente Reimerswaal deelgenomen aan de allereerste iAcademy masterclass.De deelnemers hebben in regioverband theoretische én praktische kennis opgedaan over iDocumentcreatie. Arianne Dommanschet, medewerker Burgerzaken en applicatiebeheerder iBurgerzaken, deelt haar ervaringen.

Lees meer
love-3365338_1920

Aandacht maakt alles mooier

Het is een mooie zin. Super simpel en zo waar. De kern zit natuurlijk in het woordje ‘aandacht’. Want aandacht draait om bewuste, gerichte focus. Belangrijk daarbij is te bepalen aandacht voor wat, voor wie en wanneer? Graag neem ik je alvast mee naar Special Care 3.4.

Lees meer
Tablet_500x318

Wetenswaardigheden januari

De vertrouwde rubriek, van een andere hand: Mijn naam is Engelbert Wijnhoven. Inmiddels ben ik alweer 4,5 jaar werkzaam bij PinkRoccade Publiekszaken. Vanaf 1 januari in de rol van Productmanager Burgerzaken. En ik vertel je meer over de roadmap en het meerjarenplan 2020.

Lees meer

Tip van het Kenniscentrum

Verstrekkingsbeperking voor meerdere personen in één zaak

Je kunt nu binnen iVerzoek naast de indiener ook zijn/haar minderjarige kinderen woonachtig op hetzelfde adres opvoeren voor aanvraag verstrekkingsbeperking. Dit geldt zowel voor de burgerview als voor de ambtenarenkant.

Lees meer

Vroeger was alles ‘beter’?

Als je tegen mij zegt “Vroeger was alles ‘beter’?” dan zeg ik: “Goed. Beter. Best!”. Zo is ook iBurgerzaken nu anders én op een aantal fronten verbeterd. En in de toekomst gaan we iBurgerzaken waar mogelijk nog beter maken. Nieuwsgierig wat we recent hebben gedaan op technisch vlak? Lees dan snel verder...

Lees meer

Best practice #7

Woon regionale opleidingen bij

Regionale opleidingen bieden bij uitstek de mogelijkheden om kennis makkelijk te delen. Enerzijds omdat een grote groep mensen op één dag zorgt voor een grote rijkdom over een specifiek product of proces. Daarnaast omdat je samenkomt met collega’s van andere gemeenten uit de regio die – dagelijks – met hetzelfde proces werken en dus tegen vergelijkbare uitdagingen aanlopen. Nu je ze persoonlijk kent, zal je ze na afloop ook sneller benaderen met andere vragen...

Lees meer

Evenementenagenda

De komende periode vinden onderstaande evenementen plaats. Ben je er bij?

Datum (en link)

Beschrijving

23 januari

Jubileum GV PRLG

januari

iAcademy; masterclasses iDocumentcreatie

11 februari

Webinar "iBurgerzakenarchief op orde"

8+9 april

NVVB  jaarcongres

 

Vergeet je niet tijdig aan te melden!